Forum mobilnych technologii - Profesjonalna i darmowa pomoc, baza firmware i rom Samsung.Android, WP7, Windows Mobile - Aplikacje, tapety i gry.

Witaj na samsung-mobile.com.pl
Dołącz do nas

Podobnie jak na większości for również i tutaj, aby otrzymać dostęp do unikalnych funkcji wystarczy zarejestrować się, proces ten zajmie Ci zaledwie 30 sekund. Dołącz do społeczności Forum logując się lub zakładając konto.

• Zakładaj nowe wątki i odpowiadaj w innych
  • Pobieraj ROMy, soft i firmware z największej bazy w Polsce
  • Pomagaj rozwiązywać problemy Użytkownikom
  • Subskrybuj tematy i fora, aby być zawsze na bierząco
  • Stwórz własny profil i poznaj nowych przyjaciół
  • Poszerzaj wiedzę o produktach Samsung

[GT-M8910] Jak wgrać aplikacjie java ?
24.01.2010, 22:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2010 09:30 przez elroyalo.)
[GT-M8910] Jak wgrać aplikacjie java ?
Witam,
mam samsunga m8910 i Windows-a 7 wie ktoś może jak wgrać gry na niego próbowałem przez NPC ale nie wykrywa portu.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam

05.03.2010, 16:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.03.2010 22:06 przez sebakpl.)
RE: [GT-M8910] Jak wgrać aplikacjie java ?
Dołączam się do prośby, nawet Opery Mini nie mogę zainstalować mimo, że widziałem na jednym z filmów na YT, że jest taka możliwość. U mnie przy instalacji wyskakuje błąd Resource download filed java.io.IOException.
Instalowanie gier oraz aplikacji w M8910 - Pixon 12.
1. Ściągamy grę/aplikację w rozdzielczości 240x320 w formacie jar, najlepiej przeznaczone na Sony Ericssony (wszystkie które dotąd próbowałem działały).
2. Ściągamy JadMaker i odpalamy.
3. Tworzymy plik jad poprzez przeciągnięcie do JadMaker'a pliku jar
4. Kopiujemy przez kabel pliki jar i jad na kartę pamięci
5. Tworzymy plik a.html za pomocą notatnika (wpisujemy w jego tresci cokolwiek) na karcie pamięci (najlepiej w tym samym miejscu gdzie pliki jar i jad)
6. Odpalamy plik html, w pasku adresu kasujemy a.html i wpisujemy nazwa_pliku.jad
7. Instalujemy i uruchamiamy
Done. U mnie działa.
Nie wiem dlaczego ale gry w rozdziałce 480*800 są rozciągane w dziwny sposób, jak ktoś znajdzie myk jak je otworzyć niech da znać.

E: Aplikacje z SE W910 umożliwiają wykorzystanie dotyku...
05.03.2010, 19:38
Sposób działający na niektórych Avilach. Na jakiej wersji firmware testowałeś tą metodę ?

http://samsung-mobile.com.pl/url/56
05.03.2010, 20:42
SW ver:
M891BRIH1
CSC ver:
M8910ERAIH2

Coś takiego mi wyszło.
17.03.2010, 10:58
(05.03.2010 16:31 )sebakpl napisał(a):  Dołączam się do prośby, nawet Opery Mini nie mogę zainstalować mimo, że widziałem na jednym z filmów na YT, że jest taka możliwość. U mnie przy instalacji wyskakuje błąd Resource download filed java.io.IOException.
Instalowanie gier oraz aplikacji w M8910 - Pixon 12.
1. Ściągamy grę/aplikację w rozdzielczości 240x320 w formacie jar, najlepiej przeznaczone na Sony Ericssony (wszystkie które dotąd próbowałem działały).
2. Ściągamy JadMaker i odpalamy.
3. Tworzymy plik jad poprzez przeciągnięcie do JadMaker'a pliku jar
4. Kopiujemy przez kabel pliki jar i jad na kartę pamięci
5. Tworzymy plik a.html za pomocą notatnika (wpisujemy w jego tresci cokolwiek) na karcie pamięci (najlepiej w tym samym miejscu gdzie pliki jar i jad)
6. Odpalamy plik html, w pasku adresu kasujemy a.html i wpisujemy nazwa_pliku.jad
7. Instalujemy i uruchamiamy
Done. U mnie działa.
Nie wiem dlaczego ale gry w rozdziałce 480*800 są rozciągane w dziwny sposób, jak ktoś znajdzie myk jak je otworzyć niech da znać.

E: Aplikacje z SE W910 umożliwiają wykorzystanie dotyku...

Cudowny sposób Smiling Wreszcie sobie powgrywam aplikacje. Działa Smiling Polecam
08.04.2010, 12:04
Witam.
A może ktoś mi powie jak wgrać jeżeli mam tylko sam plik jad (bo tylko taki jest na stronie i w SE odpalał) ?
08.04.2010, 12:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.04.2010 12:23 przez fragile.)
Witaj,
aby uruchomić instalację aplikacji java niezbędny jest plik .jar - to jest właściwa instalka.
Plik .jad to deskryptor ( coś jakby pomocnik-informator instalacji ), owszem może zdarzyć się, że program będzie dystrybuowany tylko jako plik .jad , ale uruchomienie go spowoduje ściągnięcie i zainstalowanie pliku .jar online przez wap.

08.04.2010, 15:12
no właśnie jest tak jak napisałeś, ale udało mi się go w końcu odpalić poprzez plik umieszczony w innym poście na forum samsung-mobile.com.pl
oto link do tego:
http://samsung-mobile.com.pl/forum/threa...instrukcja

ponieważ robiąc tak jak to tutaj zostało opisane wyskakiwało, że "nie odnalazł takiej strony", a używając pliku z linku powyżej zapytał się czy ściągnąć aplikację i wszystko gra Wink
może to też w jakiś sposób komuś pomoże w takiej banalnej sytuacji Wink

Podziel się
Link tematu:
BBCode:
HTML:
Pokaż wersję do druku Wyślij ten wątek znajomemu Subskrybuj ten wątek