Forum samsung-mobile.com.pl - najnowsze firmware, profesjonalna pomoc, support.

Pełna wersja: [S7220, S7350i] Wgrywanie aplikacji java - TkFileExplorer
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
EDIT:
zapomniałem na wstępie dodać, że w S7220 jest jak najbardziej możliwe instalowanie javy z poziomu słuchawki, ale poniższy opis może być pomocny, gdy instalka ma zbyt duży rozmiar i telefon komunikuje nam - java memory full

Poniższy opis dotyczy wgrywania Javy do pamięci telefonu.

1. Instalujemy program TkFileExplorer 2.2 i sterowniki do kabla, link :
Kod:
Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć treść! Log in or register to see the content!

2. Większość dostępnego oprogramowania java zawiera tylko plik .jar , więc instalujemy również JAD Maker, link :
Kod:
Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć treść! Log in or register to see the content!

3. Przy pomocy Jad Maker tworzymy plik .jad

4. Odpalamy TkFileExplorer podłączamy telefon i wskazujemy port: Setting->COM, a następnie klikamy w Connect i powinniśmy ujrzeć w dolnym lewym okienku drzewko plików z naszego telefonu.

5. Odnajdujemy folder Exe->Java->Games i tworzymy w nim folder o nazwie naszej aplikacji.

6. Kopiujemy do utworzonego folderu pliki .jad i .jar .

7. Rozłączamy telefon z komputerem i korzystając z kodów serwisowych aktualizujemy bazę javy, czyli w telefonie :
- wpisujemy kod Menu Administratora *#6984125*#
- wchodzimy w Internals
- wpisujemy Master Key *#9072641*#
- wchodzimy w Storage Settings i robimy Update Java DB

Wgraną tym sposobem aplikację znajdziemy w menu Gry i Aplikacje.

Uwagi:
- aplikacje wgrywane są w ten sposób do pamięci telefonu i program New Pc Studio widzi ogólną pamięć telefonu pomniejszoną o wgrane aplikacje,
- program TkFileExplorer może nie łączyć się z telefonem, jeżeli wcześniej korzystaliśmy np. z Pc Studio, należy wówczas zrestartować telefon,
- telefon musi mieć włączony tryb USB - Samsung Pc Studio,

Miłej zabawy Wink
________________________________________________________________________________​________
10.03.2010 - zaktualizowałem linki

//elroyalo: Metoda działa również na s7350i - wpisuje model do nazwy wątku.
Tym sposobem wgrywamy aplikacje na pamiec telefonu, jest mozliwosc na karte pamieci? Jaka najwieksza aplikacje mozemy wgrac tym programem?
Cytat:Tym sposobem wgrywamy aplikacje na pamiec telefonu, jest mozliwosc na karte pamieci?
Niestety, ale ( przynajmniej w przypadku mojego FW - bo Twoje jest dalej mityczne ) telefon plik wykonywalny po Update Java DB ładuje do menu Gry i Aplikacje, czyli w pamięć telefonu.

Cytat:Jaka najwieksza aplikacje mozemy wgrac tym programem?
Już Ci odpowiedziałem w tym wątku : http://samsung-mobile.com.pl/forum/threa...-bazy-java
Witam serdecznie. Mam problem, nie mam możliwości wklejenia skopiowanej gry do programu TkFileExplorer. Proszę o pomoc.
Witaj,
nic nie wklejamy, tylko kopiujemy ( download ).

Cytat:5. Odnajdujemy folder Exe->Java->Games i tworzymy w nim folder o nazwie naszej aplikacji.

6. Kopiujemy do utworzonego folderu pliki .jad i .jar .

Punkt 6 - kopiujemy z komputera do telefonu pliki .jad i .jar , nigdzie ich nie wklejamy.

Przejrzyj tą instrukcję [TkFileExplorer] - dla początkujących

Pozdrawiam.
Witam posiadam Samsunga GT-S7350i kupionego w plusie z firmware z tego tematu
Kod:
. Wgrałem pliki przez TkFileExplorer i nie mogę wpisać tego kodu(żadnego). Znaczy nic się nie dzieje po jego wpisaniu.
Co robię źle??
Jestem newbie wiec jeszcze się upewnię. Ten kod wpisuje się jak numer do zadzwonienia?
Z góry dzięki. Smile
Witam,

spróbuj w takim razie kodów :

- Admin Menu *#5239870*#
- Master Key *#7092463*#

Samsung w nowszych firmware zmienił kody serwisowe, szczegóły w tym wątku: LINK

Kod wpisujesz normalnie, tak jak numer. Po wpisaniu ostatniego znaku kodu do Admin Menu, telefon powinien od razu przejść w tryb menu serwisowego. Master Key po wpisaniu trzeba zatwierdzić.

Pozdrawiam.
Wielkie dzięki Smile działa
Witajcie,

A co jeśli TkFileExplorer_2.2 nie widzi telefonu po wybraniu odpowiedniego portu COM? Tzn. wybieram port, daje OK i nic się nie dzieje.

Proszę o w miarę, szybką odpowiedź,
Pozdrawiam
---
edit: problem rozwiązany. wszystko działa jak w instrukcji.

Pozdrawiam
Witam. Mam telefon S7350i, wgrałam gry java tak jak było w instrukcji za pomocą programu, użyłam kodów, zaktualizowało mi javę i nadal gry nie działają. Pojawia się komunikat "nieobsługiwany typ pliku". Co powinnam zrobić, aby gry wprowadzone z komputera zaczęły działać? Proszę o pomoc fachowca Wink Oj, w sumie, to nie zauważyłam, a te pliki zapisały się w nowo utworzonym folderze "gry" ale nie w pamięci telefonu "Gry i Aplikacje", a na karcie...
(12.04.2010 14:18 )Netkusinka napisał(a): [ -> ]Witam. Mam telefon S7350i, wgrałam gry java tak jak było w instrukcji za pomocą programu, użyłam kodów, zaktualizowało mi javę i nadal gry nie działają. Pojawia się komunikat "nieobsługiwany typ pliku". Co powinnam zrobić, aby gry wprowadzone z komputera zaczęły działać? Proszę o pomoc fachowca Wink Oj, w sumie, to nie zauważyłam, a te pliki zapisały się w nowo utworzonym folderze "gry" ale nie w pamięci telefonu "Gry i Aplikacje", a na karcie...

Już sobie poradziłam Wink Dziękuję fragile za cenne wskazówki Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie