|
[S7350i] Nie reaguje po flashu
|
|
17.10.2009, 17:41
|
|||
|
|||
|
[S7350i] Nie reaguje po flashu
Witam, po zmianie softu w telefonie Samsung s7350i telefon nie chce się włączyć (wgrywanie przeszło bez błędów, na końcu telefon się nie zresetował ale radzono w takim wypadku po prostu wyjąć baterię i go włączyć więc tak zrobiłem).
Telefon po włączeniu zaczynał się włączać (leci ten niebieski pasek) i gdy docierał do 3/4 resetuje się i tak w kółko. Próbowałem z 3 różnymi softami. Spróbowałem wgrać z bootem i teraz telefon w ogóle się nie włącza... Da się to jakoś naprawić domowymi sposobami ? |
|||
|
17.10.2009, 17:59
|
|||
|
|||
|
RE: [S7350i] Nie reaguje po flashu
Piszesz że flashowałeś S7350i, a od jakiego modelu wgrałeś soft, od S7350i czy S7350?
Sprawdziłeś może wersję softu przed flashowaniem? Może się okazać że jak soft poszedł nie pod te adresy co powinien to domowymi sposobami nic nie zdziałasz. Wchodzi Ci jeszcze telefon w tryb download? * Firmwares / Tools * -> [ B-G ] [ I-Z ] [ D900/i/E ] [ Chomik ] <- ----------- |
|||
|
17.10.2009, 18:03
|
|||
|
|||
|
nie, telefon nie wchodzi już w tryb download,
Soft sprzed flashowaniem to był S735ICXII4, natomiast wgrywałem soft od S7350 ponieważ wyczytałem że te modele różnią się tylko wersją softu. Czy przeciętny serwis za pomocą box'u da sobie z tym radę ? |
|||
|
17.10.2009, 18:14
|
|||
|
|||
|
Z tą wersją softu to jest tak, ale nie do końca. Jeżeli nie wchodzi w tryb download to nie jest
dobrze. Może być uszkodzona zawartość Eepromu. Ciężko powiedzieć nie mając słuchawki w ręce czy box da radę. Trzeba by zanieść do serwisu niech spróbują. * Firmwares / Tools * -> [ B-G ] [ I-Z ] [ D900/i/E ] [ Chomik ] <- ----------- |
|||
|
17.10.2009, 18:20
|
|||
|
|||
|
Jeśli dadzą radę to można jakoś uruchomić akcelerometr w tym telefonie ?
A jeśli nie to istnieje dla niego ratunek ?
|
|||
|
17.10.2009, 18:23
|
|||
|
|||
|
Jeśli serwis nie pomoże to wymiana płyty głównej - upolować na Alledrogo z uwalonym wyświetlaczem
* Firmwares / Tools * -> [ B-G ] [ I-Z ] [ D900/i/E ] [ Chomik ] <- ----------- |
|||
|
17.10.2009, 18:27
|
|||
|
|||
|
dzięki
orientujesz się jeszcze czy da się z niego zrobić s7350 bez i ?
|
|||
|
17.10.2009, 18:33
|
|||
|
|||
|
Niestety, tego nie wiem, ale raczej się nie da.
* Firmwares / Tools * -> [ B-G ] [ I-Z ] [ D900/i/E ] [ Chomik ] <- ----------- |
|||
|
17.10.2009, 19:35
|
|||
|
|||
|
jak wymieni płytę główną na tą od s7350, to sie da ;] ale generalnie softy samsunga rzadko sa wymienne. Przeważnie i, b, u różnią się na tyle, że flashowaniem uwalisz fon, bądź mogą pojawic się pewne problemy. Jedynie modele z "v", które pochodzą od Vodafone są wymienne. Ale nie takie rzeczy ludzie stawiali na nogi, wiec nie martw sie zanadto ;]
![]() "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S. Lem "Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości." - T. Pratchett |
|||
|
17.10.2009, 20:16
|
|||
|
|||
|
W sumie wujo racja, pod warunkiem że do płyty od S7350 podejdzie wyświetlacz od S7350i - a wiesz jak to jest na przykład z D900/D900i - nie dość że softy nie są zamienne to jeszcze D900 nie będzie robić z wyświetlaczem od D900i i vice versa. Wprawdzie to inna platforma ale po Samsungu można się spodziewać analogii na każdej platformie
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Pozwolenia |
| Niedostępne: zakł. tematów. Niedostępne: odpowiadnie. Niedostępne: dod. załączników. |
| HTML jest Wył. MyCode jest Wł.. Emotikony są Wł.. Kod [img] jest Wł.. |

?
orientujesz się jeszcze czy da się z niego zrobić s7350 bez i ?
![[Obrazek: ymsior.png]](http://www.sttb.pl/norbertm/ymsior.png)